Haagse carnivorenhemel geopend: hier kun je flink losgaan op vlees en drank!

21 februari 2018

Trommel je vrienden maar op, mannelijker dan dit wordt een restaurant niet.
 
Bij mannelijk eten denken we al snel aan vlees. Daar zouden we graag tegenin gaan, maar het eten van een rokende ribeye brengt gewoon bepaalde oerinstincten naar boven. Vandaar dat we erg enthousiast zijn over de opening van Den Haags nieuwste hotspot. 

Het restaurant in kwestie heet namelijk Smoked Bar.B.Q. en de drie ondernemers - Jeroen Koppenol, René Gruiter en Dylan Coll - lieten zich voor het concept inspireren door koken op vuur.

Zij hebben de afgelopen jaren verschillende barbecue-culturen gezien en volgens hen missen restaurants in Europa vooral het 'smoke flavoured food'. En we houden daar blijkbaar wel van, want in de zomer barbecuen we er op los in onze achtertuinen. Vandaar dat Smoked Bar.B.Q. daar juist op focust. 

Op de kaart kun je dan ook gerechten verwachten zoals gegrilde ribeye, lichtgerookte porkchop en een biologische côte de boeuf van liefst 800 gram. De snacker onder ons kan natuurlijk ook een smoked 'big ass' hamburger met friet nemen of fish and chips in weizenbier beslag bestellen.

Uiteraard eet je die mannelijke gerechten niet op een plastic stoeltje aan een plastic tafeltje. De houtgestookte ovens zijn een duidelijke inspiratie voor de metalen en ijzeren kleuren die de sfeer tekenen. Er wordt voor wat balans gezorgd met een blauwe petrol bank. Een goeie bourbon of een lekker speciaalbiertje erbij en you're good to go!

Als je je dus even op en top man wilt voelen, dan raden we je aan om een (hooi)vorkje te gaan prikken bij Smoked Bar.B.Q. in Den Haag.

Smoked Bar.B.Q., Torenstraat 49 in Den Haag